Sıfır ve 2.el ve Sıfır Arabalarda Ekspertiz Uyarıları Hakkında Bilgiler

 

Son zamanlarda firmalara ekspertiz işlemi için gelen sıfır kilometre araç sayısı artışa geçti. ikinci el araç alımlarında özellikle aracın kilometresinin (km) düşürülüp düşürülmediği ve yanlış hasar kaydı bilgisi gibi konuların ekspertiz esnasında yapılan testlerde yanıt bulduğu için ekspertiz yaptırmadan araç alınmaması gerektiğini belirterek, istenmeyen durumlarla karşılaşmamaları için alıcılara, hizmet yeterlilik belgesi olan firmalardan ekspertiz hizmeti almalarını önerdiklerini ifade etti.

Boyalı Parçalar Hakkında

Alıcıların en çok merak ettiği konulardan biri olan aracın boya durumuna ilişkin hususlara değinen  “Araçlardaki boyalı parçalar sık sık karşılaştığımız durumlardan biri. Boyasız olarak satışa sunulan bir araçta bir ya da birkaç parçada boya çıkma durumu veya satıcı tarafından boyalı olarak bildirilen parçaların değişmiş olduğunun tespit edilmesi gibi durumlarla yoğun şekilde karşılaşıyoruz. Araca talip olan kişiye araç sahibi tarafından verilen bilgilerle, bizim kontrollerimiz sırasındaki tespitlerimiz arasında büyük farklar oluşabiliyor” dedi.

Km Düşürme Yapılıyor

Km düşürmenin hala en çok başvurulan yöntemlerin başında yer aldığını söyleyen Güngören oto ekspertiz esnasında tespit edilemeyeceği düşünülerek, ekspertiz öncesinde araca katkı yapılarak motor arızalarının gizlenmeye çalışması ve ciddi soruna sebep olabilecek durumların küçük onarımlar yapılarak aracın satılmaya çalışılması da karşılaştığımız diğer önemli konular olarak öne çıkıyor” ifadelerini kullandı.

Pandemi sebebiyle ortaya çıkan sıfır kilometre araçlardaki stok sıkıntısı ile bağlantılı olarak, sıfır kilometre araçlar ile ilgili dikkatli olmak gerekiyor.

Toplu olarak satın alınan ve galeriler, şahıslar tarafından tekrar satışa çıkarılan kullanılmamış araçlara dikkatle yaklaşılması gerektiğini belirten Sıfır kilometre olsa dahi her otomobilin bir hikayesi olduğunu unutmamamız gerekiyor.

Belgeli Ekspertiz Seçilmelidir

Sektör temsilcilierinden Ozan ,aracın geçmişinin ve mevcut durumunun öğrenilmesi amacıyla mutlaka ekspertiz hizmeti alınması gerektiğini vurgulayarak alıcıların yanlış veya eksik bilgi aktarımı sebebiyle mağduriyet yaşayabildiklerini söyledi. Pazar günü açık ekspertiz Yolda kullanılmamış olsa dahi bu araçlar gemi, tren tırlarla satıcılara geliyor ve bu süreçte bu araçların da başına kaza gelebiliyor, showroomda ya da otoparkta başka bir araç çarpabiliyor, üzerine bir cisim düşebiliyor.

Sıfır kilometre olarak satın almayı düşündüğünüz aracın geçmişine ulaşmak adına detaylı ekspertiz yaptırılmasını şiddetle öneriyoruz. Özellikle kar etme amacıyla şahısların ve galerilerin sattığı sıfır kilometre araçlara şüpheyle yaklaşılmalı. Birkaç gün önce Konya şubemize gelen hiç kullanılmamış 2020 model sıfır kilometre otomobilin bagaj kapağının değiştiğini tespit ettik” dedi.

Bilinçli Alıcılar Ekspertiz Yaptırıyor

İkinci el oto pazarındaki hareketliliğin herkesi iştahlandırdığını ve asıl işi oto alım satımı olmayanların dahi sıfır kilometre araçları satın alıp kar amacıyla sattığını dile getiren Emre, bilinçli alıcıların bu araçlara da ekspertiz yaptırmaya başladığını söyledi. Konu il ilgili olarak ayrıca “Bu yıl başından beri yaklaşık 5 bin bandında sıfır kilometre araca ekspertiz yaptık. Bu araçların önemli bölümünde hiçbir problem çıkmasa da boyalı ya da değişen parçalarla karşılaşıyoruz dedi.

Güngören oto ekspertiz , Açık oto ekspertiz, Pazar günü Açık Oto Ekspertiz,

Güngören Ekspertiz,

Yorum Yap

Your email address will not be published.

Şunlar da hoşunuza gidebilir